Lite minnen 1

och samtal med folk som minns . . .

Tormarp 1:11
Badstället, Öarna som vi kallade det, låg på denna fastighet, det var ett par hundra meter nedströms den nya bron. Sommaren 1951 arbetade jag hos Erik Y. Bengtsson, körde häst och traktor. Inte så spännande precis, min karriär som bonddräng blev kort, bara en sommar.

Tormarp 1:29, Larsro
Min fars farföräldrar, Elna o Nils Peter Jönsson bodde här från 1883-1908, min farfar, Carl Martin, föddes här 18860126, tyvärr försvann han till Canada, hade varit trevligt att träffat honom, (hade nog far också tyckt).
Terese och Johan Olsson ägde gården 1924-1951 då den övertogs av fostersonen Tage Olsson och h.h. Margit. Jag var nog där nån gång med mina föräldrar på kalas, senare blev jag svåger med Tage Olsson. Deras son Leif förolyckade 1995 i en halkolycka på väg till jobbet. Deras andra son Tommy, som övertog gården, dog i sjukdom 2007. Gården såldes 2009.

Tormarp 15:1 Skogshult
Min far var där och köpte potatis. Jag har blivit bekant med de nuvarande ägarna Barbro och Jan Ingvar Eriksson och fått mycket hjälp med uppgifter om Skogshult och om Torpet Svenshult som de äger.

Tormarp 13:1, Gränshus Kvarn
Det var här vi badade, i dammen. Var ofta och hälsade på mjölnardrängen Lasse. Tyvärr brann den gamla kvarnen ner 1970-06-06.

Tormarp 16:1, Nygård
Där var en rolig leksak, de hade en höns¬gård och när man cyklade från skolan  måste man kolla in deras påfågel. Retade man den tillräckligt så spände den upp fjädrarna, snyggt.
Talade med nuv. ägare Viveca Röijer. Enl. Elsa Andréasson som hon köpte huset av, är boningshuset byggt 1839 som det står på gaveln mot norr.
Där har varit skola, de första barnen gick i skola där hösten 1841 första klass.

Tormarp 19:2, Bläsingetorp
Dottern Karin gifte sig med Axel Karlsson och de flyttade till Stavershult.
Greta gifte sig med Daniel Karlsson, f. i Gränshus Kvarn och flyttade till Laholm.
Sven flyttade också till Laholm och gifte sig med Maj-Britt f. ??. Han var i många år anställd på BrickPack.
Gustav arbetade i unga år på BrickPack i Laholm. Han övertog föräldrahemmet 1955, gifte sig med Margot 1972.
Gården såldes 1985 och de byggde ett hus vid Smedjeån 1971.
Maja gifte sig med Ingvar Lassas och flyttade till Ludvika.  
Marta arbetade inom vården, gifte sig med Kjell Bengtsson från Hishult och de flyttade till Laholm.
Lennart arbeta som affärsbiträde i Laholm innan köpte en affär i Mellby-strand och gifte sig med Ann-Marie från Eldsberga, tyvärr gick Lennart bort 19910202.
Karl-Erik jobbade på Sofiero Bryggeri, senare på Vägverket tills pensionen, han gifte sig med Marianne f. Karlsson på Annielund, bor i Edenberga.