2017

1 april 2017
Så har det gått tre månader av året och jag har inte skrivit en rad på min hem­sida, sorgligt. Men vad skall jag skriva om, tandläkarbesök, läkarbesök, apoteksärenden, osv. men det kan jag ju inte skriva om, det tröttnar ju du på att läsa. Vi har fyra hyreshus utanför våra fönster, ser att det är ett väldigt flyttande, ut och in. Det är ju nästan det enda som händer vid min ålder. Sitter och tittar ut på gräsmattan efter sädesärlan, men den har inte synts till ännu, det kan ju vara fel på mina ögon.


3 juni
Våren, våren, en fantastisk tid vi går till mötes.
Jag fick låna memoarer skrivna av en man som föddes på Vallen 1923. Jag har redigerat texterna och lagt in bilder som passar in, de ligger under Vallen.
Mycket läsvärda.

Jag håller på att renskriva texter jag fått låna av en dam, född på Hallandsås,
ska försöka leta upp bilder som passar till texten det är mycket möjligt att de
också kommer att hamna här. 
Tittade på mitt besökarantal 16.185 och 80.186 sidvisningar, jag är mycket nöjd.


10 augusti
Vi fortsätter att samla in gamla kort och skol- och konfirmationskort från Våxtorps socken som vi sätter in i pärmar, det har blivit en hel del.

25 augusti
Jag har överlåtit denna hemsidan till Våxtorps Hembygdsförening, men jag fortsätter att administrera den tillsvidare.


28 augusti
Släktforskningsdagarna var i Halmstad Arena i helgen. Våxtorps Hembygdsförening hade en monter där, sålde böcker, visade binget och foto från gamla glas-plåtar.

/rolf-o-stanley.jpg

Stanley Karlsson och Rolf Carlsson diskuterar böcker, utgivna av Hembygdsföreningen,
med Sven och Gerd Wennström, Mellbystrand.


Binget som på sin tid var en stor sysselsättning i Våxtorp väckte stort intresse.
/lisbet-o-agneta.jpg
Lisbeth Karlsson och Agneta Andersson förklarar bingets historia
för ett par intresserade damer. Datorn till höger visar gamla glasplåtar.


23 oktober
Jag sitter och kollar på HP:s arkiv och hittar mycket som i dag är intressant bl.a.:
Entreprenadauktion å Diknings- och Brobyggnadsarbete hos undertecknad lördagen den 29 juni 1918 kl 1 e.m. å Stensåns uppgrävning genom ägorna från Pershult till Stackarps landsvägsbro i Våxtorps socken.
Carl Persson, syssloman

19 jan 1932. ANBUD å körning av stockar från Oxhults kronopark till Voxtorps såg. Hjalmar Johansson

5 juni 1935. Våxtorp ordnar sitt brandväsende. Intresserade hade i onsdags ett sammanträde i Sparbankslokalen, då Våxtorps Frivilliga Brandkår bildades. Till brandchef valdes Erik Nilsson, vice brandchef byggmästare Hjalmar Johansson. Mötet godkände en redan inköpt brandspruta från Laholms Brandkår. Vidare beslöts uppföra en brandstation.


NOSTALGI
9 december
….. vaknar kvart i sex, det är lördag, hör nyheterna kl sex, elände, elände ….. Lisa Syrén kommer, spelar Tommy Körberg med ”En stjärna lyser så klart”, ….. hon pratar om att i morron är det den stora festen, Nobelfesten, med många stjärnor, Svenska Akademien har väl fått en riktig stjärnsmäll ….. i dag är det Anna-dagen, då lutfisken skulle läggas i blöt, ….. tänker på att jag var nog inte mer än fem, sex år när jag följde med far till grannen Arnouff som hade ett hackelseverk, det skulle hackas halm att fylla madrasserna med, det lackar mot jul.


Nyårsafton 31 december 2017
Så har julen passerat igen, ett år går väldigt fort.
Jag vill tacka alla som hjälpt mig med minnen, fotografier, ja allt möjligt.
Tack alla som besökt min hemsida sedan jag startade den i oktober 2010. Det har varit en mycket intressant sysselsättning.
Jag lämnar över den till Våxtorps Hembygdsförening vid årsskiftet, då har de unika besöken varit drygt 18.000 och sidvisningarna över 88.300, jag är mycket nöjd.

Än en gång TACK och

 

PS
Jag kommer att fortsätta med en sida om släkt och släktforskning, www.loket1.n.nu.
DS