2015

Så har i firat jul och nyår med 4 plusgrader, det är ju inte som min barndoms jular med snö och minusgrader, men vädret har ju ändrats betydligt.

Jag vill önska alla besökare

Ett Gott Nytt År!

23 februari
Tittade i dag på besöksräknaren, 10.568 besökare, otroligt.

23 mars 
Lyssnade på Vaken i natt, det handlade om uppfinningar:
Tekniska Högskolan har gjort en röstning bland besökarna och i 10 i topp kom:

1. Bilen, 2 Datorn, 3 Antibiotika, 4. Bollen, 5. Båten, 6 Ångmaskinen, 7 Avloppssystemet, 8 Datorspel, 9 Elektriciteten, 10 Hjulet. Man fick ju skicka in önskningar om vad tyckte skulle uppfinnas, där önskades bl.a. något som tog död på mördarsniglar, en annan önskade sig en frärrkontroll 4 olika ändamål.
Man tror att man har gjort glas i 9.000 år.
Glasögon tror man kom från 1285, en italiensk munk lär ha varit inblandad.
1730 var det en optiker som kom på att man kunde fästa dem på näsan.

16 maj
Ernst Nilsson, Horsabäck har lagt ner ett stort jobb på att dokumentera fastigheterna i byn. Jag har hållit på med att uppdatera de uppgifterna och har lagt in dem under en flik som heter Horsabäck. Är du intresserad så klicka på bilden.
Jag håller även på att avsluta Koarp.se och har flyttat över det materialet till Tormarp.se.

19 juni
Jag har ändrat adressen på Koarp.se till Koarp.N.NU, den ligger kvar ett tag till innan den stängs ner. Materialet om fastigheterna har jag flyttat till Tormarp.se.
Jag har letat efter backstugor i byn men ingen tycks veta var de har legat.
Jag har lagt en länk till Backstugan i Fladalt, troligen den sista på Hallandsås.

Tittar just ut och hör regnet smattra på fönstret, inget lovande midsommarväder för ”små grodorna” i morgon eftermiddag.

GLAD MIDSOMMAR PÅ DIG!

26 juli
Sommarvädret tycker jag inte man kan klaga på i år, lite skiftande. Fastän i em slår regnet mot rutorna så man kan tro att hösten har kommit. Vi har varit i Kalmar och på Öland några dar, sedan en runda i Blekinge på vägen hem.
Jag är lite engagerad i Våxtorps Hembygdsförening, med digitalisering av föreningen, och hjälper Södra Hallands Släktforskningsring med inskanning av dokument och bilder, så tiden rusar i väg.

Till dig som mailade mig för ett par år sedan.
Jag fick ett par mail för 2-3 år sedan om släktforskning, men jag har bytat dator så de har kommit bort. Hör gärna av dig igen.

21 september
Jag har lagt åtskilliga timmar i höst på Bygdeband som Våxtorps Hembygds­förening engagerat sig i. Har lagt ut en forskning om de flesta fastig­heterna i Våxtorps församling, som en man i Killhult gjort, ett gigantiskt arbete han lagt ner på detta, finns nu på Bygdeband. Håller just nu på med skolorna i församlingen, ska leta upp tider när de har använts och vilka lärarna har varit och när. Jag har lagt ner Koarp.se.
Vi hörs en annan gång, ha det så gott.

24 oktober
Jag har lagt en QR-kod på varje fastighet. Du kan med din smartphone hämta hem en app antingen IOS eller Android, som du kan fota QR-koden med. När du fotat QR-koden så kommer du automatiskt in på Google Maps och får en köranvisning till den fastigheten.
Lycka till!

20 december
Vilken höst, regn, blåst, regn, storm, regn och lite sol.
Den 1 december fick jag ett mail från N.NU, min hemsideleverantör. Där stod att det var 5 år sedan jag startade hemsidan Tormarp.se, jag tycker att tiden har rusat iväg. Kollade i dag, jag har haft 13.092 unika besökare och 69.010 sidvisningar, jätteroligt att så många är intresserade av sidan, tack alla för att ni besökt Tormarp.se.

En God Jul
och

Ett Gott Nytt År