2012

24 januari
har letat i gömmorna i vinter och hittade ransoneringskort från 2:dra världskriget.
De ligger under "Ransonering".
Jag håller på att leta efter Backstugor,
har hittat 2 st men det kan ha funnits fler.


22 april
Jag har letat på nätet för att hitta mer om när och hur torpen i Tormarp styckades av från Vallen, nu har jag hittat en del. Är du intresserad av kartor och lite andra papper så klicka HÄR.

25 maj
Tormarps Kvarn. På kartan som upprättades vid Laga Skifte åren 1873-75, ser man tydligt att det varit en fördämning öster om Kvarngårdens bonings-hus som revs 1942.
Låg kanske kvarnen i ena änden av gårdens boningshus?


12 juli
I våras var jag och min bror Stanley nere i Yllevad för att leta upp vår mor-mors gård, vi visste var den legat, den revs på 1940-talet. Vi körde sedan in på en gård som vi trodde var vår mors släkting men där bodde Greta och Lennart Amonsson, de är mycket intresserade av byns då-tid. De hade bott granne med mors släkting, John Larsson, som gick bort 1971. Han skaffade kamera redan 1931 och cyklade runt i södra Halland och har fotograferat mycket, bl.a. från Kraftverken i Skogaby, Knäred och Laholm. De hade tagit hand om en hel del gamla foto. Jag har kontaktat en del som är intresserade av gamla kort. Jag har många foto på äldre personer som jag tänker lägga ut på min hemsida: www.bengtrune.se, är det någon som känner igen någon på de bilderna så vore jag tacksam om ni ville hör av er till mig.

28 september
Lennart Hansson, som var den drivande kraften till att denna torpinventering gjordes, gick bort den 23 sept. 2012 efter en längre tids sjukdom.

10 december blev Tormarp utvald till Dagens Hemsida på n.nu-sajten.

LUCIA 13 december
Jag registrerade Tormarp.se den 13 december 2010.
Det har gått två år och den har haft 32.012 sidvisningar och 3.791 unika besökare tills i dag, helt otroligt och verkligen roligt att så många uppskattar sidan.